Bio

Plutonium is in 1996 ontstaan uit een jamsessie met de metalband Centurion en de rapper Casto. Deze eenmalige samenwerking smaakte naar meer. Na wat personele wisselingen ontstond in 1997 een vaste formatie met: Casto (rap/zang), Michel Nagtegaal (drums), Eddy Haars (bas), Ralph Gaus (gitaar) en Mike Sijbrands (gitaar), waarna de bandnaam werd omgedoopt tot Plutonium!

De muziek van Plutonium is een mengeling van diverse muziekstijlen en valt daardoor niet in een “hokje” te plaatsen.  Plutonium heeft daarom een eigen definitie aan haar muziek gegeven: Nedermetalpunkfunkhop!

Plutonium verscheen voor het eerst op cd in 1997 op het solo album van Casto, Hersenschimmen, _MG_9884 zw_Biomet het nummer Land der verdoemenis. In 1998 verscheen de demo Radioactief en Explosief en in 1999 kwam de single Marsmannen uit op Ramp-records het label van de Osdorp Posse.

In 2002 bracht Plutonium in eigen beheerde EP Moddervet uit en in het zelfde jaar verscheen Plutonium met het nummer Waanzin op de cd “Alle 15 Vet” wat een project was van de band Van Katoen.

bio-plutonium02In 2003 ging Plutonium samenwerken met Stitm-records en werd de CD/EP NMPFH uitgebracht. Deze release was de start van de Ongezonde tour waar Plutonium samenwerkte met Buiten Adem, Cheesy, en Laberinto.

In de periode 2003/2004 is dj Stralingsgevaar ook nog onderdeel geweest van het collectief zoals te horen is op de cd NMPFH. Het stralingsgevaar rondom Plutonium werd na 2006 wat milder.

Begin 2010 besloot Michel Nagtegaal te stoppen met de band en moest de band op zoek naar een nieuwe drummer, en die werd gevonden in de persoon genaamd Tommy the Fox. In 2012 heeft hiphop dj Broky B zich bij Plutonium gevoegd als de turntablist van de band. Kort na de release kreeg dj Broky met zijn eigen producties het te druk waardoor Dj SkyFunker zich bij Plutonium heeft gevoegd.album_large_1578169

En dan eindelijk na 10 jaar wachten is op 22 maart 2013 het album Kernexplosie op het eigen label PU 94 uitgekomen!

In mei 2016 besloot Eddy na bijna 20 jaar te stoppen met Plutonium. Gelukkig werd al snel in Marc Edge zijn zeer waardige vervanger gevonden.

Plutonium staat bekend om zijn spetterende live show`s met een hoog gehalte humor en een flinke dosis energie.

De muziek van Plutonium moet je daarom niet alleen horen maar ook ervaren!

Voor boekingen en algemene informatie
Mike Sijbrands
Mail: mike@plutonium.nl
Mobiel 06 30 92 16 11